Ingrediënten voor 6 rouleau's:
- 6 repen bladerdeeg van 2 cm op 40 cm en 2 mm dik
- (losgeklopt) ei
- 45 g boter
- 54 g bloem
- 210 ml melk
- 60 g gemalen gruyère
- 75 g gekookte ham
- 90 g champignons
- 1 dooier
- peper, zout en nootmuskaat
Zo rol je een rouleau:
Bladerdeeg
- Rol het bladerdeeg uit en snij in repen van 2 cm dik en 40 cm lang
- Gebruik een cilindervormige buis (of een lange prop aluminiumfolie) als bakvorm en beboter deze zeer goed (!)
- Wikkel het deeg hier (een beetje schuin en telkens wat overlappend) rond
- Doreer de repen met het losgeklopte ei
- Bak de rolletjes op 210°C gedurende 15 minuten en vervolgens op 175°C gedurende 10 minuten
- Laat afkoelen en ontvorm de bladerdeegrolletjes
Saus
- Champignons in brunoise snijden en bakken in boter met wat kruiden en laten afkoelen
- Bereid een dikke (echt zeer dikke) bechamelsaus die goed afgekruid is, laat deze dus voldoende doorkoken.
- Voeg van het vuur de gemalen kaas toe en de dooier
- Werk de saus af met fijngesneden ham en champinons
Afwerking
- Spuit de saus in de rouleau's en duw de uiteinden in de gruyèrekaas
- Net voor het serveren worden de rouleau's nog 10 à 15 minuten opgewarmd op 150°C
Een smakelijk rolletje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten