maandag 3 juni 2013

Rouleau gevuld met ham en champignons

 Ingrediënten voor 6 rouleau's:
  • 6 repen bladerdeeg van 2 cm op 40 cm en 2 mm dik
  • (losgeklopt) ei
  • 45 g boter
  • 54 g bloem
  • 210 ml melk
  • 60 g gemalen gruyère
  • 75 g gekookte ham
  • 90 g champignons
  • 1 dooier
  • peper, zout en nootmuskaat
Zo rol je een rouleau:
Bladerdeeg
  • Rol het bladerdeeg uit en snij in repen van 2 cm dik en 40 cm lang
  • Gebruik een cilindervormige buis (of een lange prop aluminiumfolie) als bakvorm en beboter deze zeer goed (!)
  • Wikkel het deeg hier (een beetje schuin en telkens wat overlappend) rond
  • Doreer de repen met het losgeklopte ei
  • Bak de rolletjes op 210°C gedurende 15 minuten en vervolgens op 175°C gedurende 10 minuten
  • Laat afkoelen en ontvorm de bladerdeegrolletjes
Saus
  • Champignons in brunoise snijden en bakken in boter met wat kruiden en laten afkoelen
  • Bereid een dikke (echt zeer dikke) bechamelsaus die goed afgekruid is, laat deze dus voldoende doorkoken.
  • Voeg van het vuur de gemalen kaas toe en de dooier
  • Werk de saus af met fijngesneden ham en champinons
Afwerking
  • Spuit de saus in de rouleau's en duw de uiteinden in de gruyèrekaas
  • Net voor het serveren worden de rouleau's nog 10 à 15 minuten opgewarmd op 150°C
Een smakelijk rolletje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten