Met wat fantasie kan je in dit koekje een spiegel herkennen, vandaar de naam.
-Voor 20 van deze spiegeltjes-
Rand
- 125 g eiwitten
- 80 g verwarmde suiker
- 20 g suiker
- 30 g bloem
- 180 g broyage (= 90 g amandelpoeder + 90 g suiker)
Vulling: frangipane
- 62,5 g boter
- 125 g broyage (= 62,5 g amandelpoeder + 62,5 g suiker)
- 1 ei
- 12,5 g patisseriebloem
Afwerking
- amandelschilfers
- afdekgelei
- fondantsuiker of glazuur
Dat gaat dan als volgt:
Rand
- Verwarm 80 g suiker totdat deze warm aanvoelt
- Klopt de eiwitten schuimig met 20 g (koude) suiker. Voeg hierna de verwarmde suiker geleidelijk aan toe en klop tot een zeer stevig schuim.
- Breng de bloem bij de broyage en spatel dit voorzichtig en zo kort mogelijk onder het eiwit
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, waar eventueel cirkels van 5 cm diameter opstaan (als hulpmiddel)
- Spuit met het schuim cirkels van dezelfde diameter + bestrooi deze cirkels met amandelschilfers.( Let op de cirkels dienen voldoende ver van elkaar te liggen)
Frangipanne
- Klop het ei onder de boter
- Voeg de broyage toe en meng goed. Klop dit tot een luchtig beslag
- Zeef de bloem en breng ze onder het beslag
- Breng dit beslag in een spuitzak en vul het midden van de cirkels hiermee op
Afwerking
- Bak de spiegeltjes op 180°C gedurende 15 minuten
- Bestrijk de afgebakken koekjes met afdekgelei en laat afkoelen
- Bestrijk de koekjes met een laagje fondantsuiker of glazuur
Best bewaren in een gesloten doos.
Mmmmmm
BeantwoordenVerwijderenDe bakker in Temse waar ik in de jaren ‘90 werkte maakte ze alleen rond kerst. Ze waren overheerlijk! Binnenkort ga ik ze zelf maken. 😊
BeantwoordenVerwijderenDoet me plezier dat te horen...
BeantwoordenVerwijderenSmakelijk alleszins !
Vandaag de koekjes gemaakt, samen met dochter Jinske, en ze zijn super goed geslaagd! 😎🎉🎉👍
Verwijderen