zondag 30 augustus 2015

Taartje met blauwe druiven

De druiven in de tuin waren meer dan rijp en lekker zoet. Ideaal om er een taartje van te maken.
Zo gezegd, zo gedaan.
Ingrediënten voor een kleine taart:
kruimeldeeg
  • 200 g bloem
  • 70 g amandelpoeder
  • 100 g suiker
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 ei
  • 200 g boter
vulling
  • 150 g verse volle kaas
  • 30 g bloemsuiker
  • limoensap van 1/2 limoen
  • 15 g maïszetmeel
  • 200 g blauwe druiven
werkwijze:
kruimeldeeg
  • meng alle droge ingrediënten
  • voeg hierbij het ei
  • kneed de boter onder het mengsel en blijf kneden tot een samenhangend deeg
  • laat het deeg afkoelen in de koelkast (1u) of in de diepvries (15 min)
  • beboter en bebloem een bakvorm
  • rol het deeg uit en bekleed hiermee de bakvorm
vulling
  • meng de kaas, bloemsuiker, maïszetmeel en het limoensap
  • stort de vulling uit in de met deeg beklede bakvorm
  • verdeel de druiven over de vulling
  • bak de taart 25 minuten bij 180°C
Bij mij smaakte het alleszins ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten