voor 4 kleine porties (voor een kleine 'taartje' zou ik alles verdubbelen in hoeveelheid):
- 35 g amandelpoeder
- 35 g bloem
- 20 g rietsuiker
- 35 g (koude) boter
- 1 appel
- 1 nectarine
- 100 g blauwe bessen
- citroensap
- theelepel kaneel
- 1/2 koffielepel kokosolie
- 1/2 koffielepel honing
- tijm
- gemberpoeder
- basilicum
bereiding:
- kneed het amandelpoeder, de bloem, het rietsuiker en de boter tot een homogeen maar kruimelig deeg
- verdeel het kruimeldeeg over de met bakpapier beklede bakvormpjes
- bak het deeg een eerste maal goudkleurig gedurende 15 - 20 minuten bij 190 °C
- snij ondertussen het fruit (behalve de bessen) en meng dit alles met een beetje citroensap
- laat de kokosolie op een laag vuurtje smelten met de honing, voeg hierbij ook de kaneel
- giet dit mengsel over het fruit en voeg hierbij naar eigen smaak de kruiden toe (tijm, gember en basilicum - ik gebruikte alles gedroogd, vers lijkt mij dit ook wel lekker te zijn), meng alles voldoende
- verdeel het fruitmengsel over de verschillende bakvormpjes (wanneer deze uit de oven komen) en bak een tweede maal gedurende 10 - 15 minuten bij 190 °C
- laat even afkoelen en laat het vooral dan smaken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten