woensdag 5 augustus 2015

Crumble van zomers fruit en kruiden

Het lijkt misschien wat een rare combinatie, fruit met kruiden in een zoet dessert. Maar het werkt en het is eens wat anders. Iets fruitig kruidig, kruidig fruitig of iets in de aard.
voor 4 kleine porties (voor een kleine 'taartje' zou ik alles verdubbelen in hoeveelheid):
  • 35 g amandelpoeder
  • 35 g bloem
  • 20 g rietsuiker
  • 35 g (koude) boter
  • 1 appel
  • 1 nectarine
  • 100 g blauwe bessen
  • citroensap
  • theelepel kaneel
  • 1/2 koffielepel kokosolie
  • 1/2 koffielepel honing
  • tijm
  • gemberpoeder
  • basilicum
bereiding:
  • kneed het amandelpoeder, de bloem, het rietsuiker en de boter tot een homogeen maar kruimelig deeg
  • verdeel het kruimeldeeg over de met bakpapier beklede bakvormpjes
  • bak het deeg een eerste maal goudkleurig gedurende 15 - 20 minuten bij 190 °C
  • snij ondertussen het fruit (behalve de bessen) en meng dit alles met een beetje citroensap
  • laat de kokosolie op een laag vuurtje smelten met de honing, voeg hierbij ook de kaneel
  • giet dit mengsel over het fruit en voeg hierbij naar eigen smaak de kruiden toe (tijm, gember en basilicum -  ik gebruikte alles gedroogd, vers lijkt mij dit ook wel lekker te zijn), meng alles voldoende
  • verdeel het fruitmengsel over de verschillende bakvormpjes (wanneer deze uit de oven komen) en bak een tweede maal gedurende 10 - 15 minuten bij 190 °C
  • laat even afkoelen en laat het vooral dan smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten