zondag 31 mei 2015

hartjestaart

Hier wordt alles gebakken met/uit liefde. Enkel bij deze taart is het iets meer visueel.

Voor een kleine taart (20 cm doorsnede):
Zanddeeg
  • 250 g bloem
  • 125 g margarine
  • 125 g suiker
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
Vulling
  • 2 grote appels
  • 50 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • 20 g dadels
  • citroensap
  • 40 g bloem
  • 50 g vanillesuiker
  • 125 g magere yoghurt
  • snuifje zout
  • losgeklopt ei
Bereiding:
Zanddeeg
  • klop de boter los
  • voeg hierbij alle resterende ingrediënten
  • kneed dit tot een samenhangend geheel
  • laat het deeg even afkoelen in de diepvries (15 minuten)
  • verdeel het deeg in twee gelijke delen
  • rol een deel uit tot 0,5 cm dikte en bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
  • rol ook het tweede deel uit en steek hieruit hartvormpjes, herhaal dit tot de hele lap deeg is verwerkt tot hartjes
Vulling
  • versnij de appels en dadels in kleine stukjes
  • meng deze stukjes met de frambozen en de blauwe bessen
  • sprenkel hierover een beetje citroensap
  • voeg de vanillesuiker, de bloem en het snuifje zout toe aan het mengsel, roer voldoende
  • voeg als laatste de hoeveelheid yoghurt toe en verdeel deze goed doorheen het mengsel
  • stort de vulling uit op de met zanddeeg beklede bakvorm en verdeel gelijkaardig
Afwerking
  • drapeer nu de deeghartjes over het fruitmengsel, begin langs de buitenrand en werk naar binnen toe
  • strijk de hartjes in met losgekopt ei
  • bak de taart gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 210°C, om vervolgens de temperatuur te verlagen naar 180°C en de taart nog zo'n 20 minuten bij deze temperatuur te laten bakken
De taart smaakt zelf lauw al lekker (voor diegene, zoals mezelf, die niet lang genoeg kunnen wachten om te proeven) 

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten