Nog een weetje: de bloem kan worden weggelaten en de koekjes vervangen door een glutenvrije versie, zodat de taart ook glutenvrij is.
1 taart (24 cm doorsnede):
Bodem
- 90 g gesmolten boter/margarine
- 140 g volkoren koekjes (ik gebruikte petit beurrekes)
- 90 g fijngehakte pecannoten
- 20 g basterdsuiker (cassonade)
- theelepel kaneel
- 200 g boter/margarine
- 175 g fondantchocolade
- 125 ml honing
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 90 g fijngehakte pecannoten
Bodem
- verkruimel de koekjes, pecannoten, suiker en kaneel samen in een blender/keukenmachine
- let op dat er niet te lang gemaald wordt, zodat nog stukjes zichtbaar zijn (en het geen poeder wordt)
- meng deze droge massa goed met de gesmolten boter
- stort deze massa uit in een met bakpapier bedekte springvorm en druk stevig aan
- laat de bodem even afkoelen in de koelkast
- laat de boter en chocolade samen met de honing smelten op een laag vuurtje
- laat het geheel even afkoelen (moet lauw aanvoelen)
- klop de eieren los en voeg hierbij de fijngehakte pecannoten en de bloem
- voeg het chocolademengsel bij het eiermengsels en roer voldoende
- stort dit beslag op de kruimelbodem
- bak de taart op 180°C gedurende 35 minuten (de laatste 5 minuten met hete lucht)
- de taart zal er gebakken uitzien, maar nog nat aanvoelen door de boter. Wanneer de taart afkoelt, zal deze ook opstijven.
- Eventueel afwerken met wat pecannoten
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten