zondag 10 mei 2015

chocoladekruimeltaart

Van deze taart kan je niet veel eten, ze valt behoorlijk zwaar. Gelukkig is ze bijzonder lekker van smaak.
Nog een weetje: de bloem kan worden weggelaten en de koekjes vervangen door een glutenvrije versie, zodat de taart ook glutenvrij is.

1 taart (24 cm doorsnede):
Bodem
  • 90 g gesmolten boter/margarine
  • 140 g volkoren koekjes (ik gebruikte petit beurrekes)
  • 90 g fijngehakte pecannoten
  • 20 g basterdsuiker (cassonade)
  • theelepel kaneel
Vulling
  • 200 g boter/margarine
  • 175 g fondantchocolade
  • 125 ml honing 
  • 4 eieren
  • 50 g bloem
  • 90 g fijngehakte pecannoten
bereiding:
Bodem 
  • verkruimel de koekjes, pecannoten, suiker en kaneel samen in een blender/keukenmachine
  • let op dat er niet te lang gemaald wordt, zodat nog stukjes zichtbaar zijn (en het geen poeder wordt)
  • meng deze droge massa goed met de gesmolten boter
  • stort deze massa uit in een met bakpapier bedekte springvorm en druk stevig aan
  • laat de bodem even afkoelen in de koelkast
Vulling
  • laat de boter en chocolade samen met de honing smelten op een laag vuurtje
  • laat het geheel even afkoelen (moet lauw aanvoelen)
  • klop de eieren los en voeg hierbij de fijngehakte pecannoten en de bloem
  • voeg het chocolademengsel bij het eiermengsels en roer voldoende
  • stort dit beslag op de kruimelbodem
Afwerking
  • bak de taart op 180°C gedurende 35 minuten (de laatste 5 minuten met hete lucht)
  • de taart zal er gebakken uitzien, maar nog nat aanvoelen door de boter. Wanneer de taart afkoelt, zal deze ook opstijven.
  • Eventueel afwerken met wat pecannoten
  • Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten