Voor een kleine bakplaat cake (15 tal personen):
Beslag
- 150 g boter (kamertemperatuur)
- 6 eieren
- 250 g kristalsuiker
- snuifje zout
- 350 g bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 70 g melk
- 150 g boter
- 100 g slagroom
- 60 g kristalsuiker
- 20 g vanillesuiker
- amandelspijs: 100 g amandelpoeder + 100 g bloemsuiker + 1 eiwit
- 2 eetlepels amaretto (kan ook met rum)
- 300 g amandelschilfers
Beslag
- meng de boter met de suiker, de eieren en het zout en klop tot een schuimig geheel
- meng de bloem en het bakpoeder onder het mengsel, net zoals tot slot de melk
- stort het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- maak de amandelspijs: meng de bloemsuiker met het amandelpoeder en het eiwit tot een samenhangend geheel
- voeg de boter samen met de room, suiker en amandelspijs in een pan en laat het geheel op een laag vuur smelten
- meng de amaretto onder het geheel alsook de amandelschilfers
- verdeel deze massa evenredig over het cakebeslag
- bak de cake 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de cake goudbruin kleurt en geen cakebeslag aan een sateprikker blijft kleven
| Ik had nog een overschotje amandelspijs, daar heb ik bolletjes van gedraaid en even in de cacaopoeder gerold... en dan een tas koffie erbij gehaald, perfecte combinatie! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten