Voor een kleine bakplaat cake (15 tal personen):
Beslag
- 150 g boter (kamertemperatuur)
- 6 eieren
- 250 g kristalsuiker
- snuifje zout
- 350 g bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 70 g melk
- 150 g boter
- 100 g slagroom
- 60 g kristalsuiker
- 20 g vanillesuiker
- amandelspijs: 100 g amandelpoeder + 100 g bloemsuiker + 1 eiwit
- 2 eetlepels amaretto (kan ook met rum)
- 300 g amandelschilfers
Beslag
- meng de boter met de suiker, de eieren en het zout en klop tot een schuimig geheel
- meng de bloem en het bakpoeder onder het mengsel, net zoals tot slot de melk
- stort het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- maak de amandelspijs: meng de bloemsuiker met het amandelpoeder en het eiwit tot een samenhangend geheel
- voeg de boter samen met de room, suiker en amandelspijs in een pan en laat het geheel op een laag vuur smelten
- meng de amaretto onder het geheel alsook de amandelschilfers
- verdeel deze massa evenredig over het cakebeslag
- bak de cake 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de cake goudbruin kleurt en geen cakebeslag aan een sateprikker blijft kleven
Ik had nog een overschotje amandelspijs, daar heb ik bolletjes van gedraaid en even in de cacaopoeder gerold... en dan een tas koffie erbij gehaald, perfecte combinatie! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten