zondag 8 maart 2015

quiche met zalm, ajuin en zure room

Omdat een quiche altijd smaakt en omdat je ontelbaar veel mogelijkheden hebt om er eentje te maken, was de keuze vandaag snel gemaakt.

voor 1 quiche (24 cm doorsnede):
  • 1 vel bladerdeeg (kant en klaar uit de winkel)
  • 200 g zalm (ik gebruikte gerookte zalm)
  • 1 grote ajuin
  • enkele steeltjes pijpajuin of bieslook
  • 200 g schijfjes gestoomde aardappelen
  • 3 eieren
  • 125 ml zure room
  • 200 ml melk
  • dille, peper, zout, nootmuskaat
  • paneermeel
bereiding:
  • spoel de aardappelen en snij deze in schijfjes (schil mag er aan blijven)
  • stoom deze schijfjes gedurende 20 minuten tot ze beetgaar zijn en laat hierna goed afkoelen
  • klop de eieren los met de melk en de zure room
  • kruid het eiermengsel naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat en dille
  • snij de ajuin in kleine stukjes, net zoals de pijpajuin of bieslook
  • verdeel ook de zalm in kleine stukjes
  • bekleed de bakvorm met het vel bladerdeeg, prik hierin gaatjes met een vork en strooi hierover een laagje paneermeel
  • bedek vervolgens de bodem met schijfjes aardappel, gevolgd door de stukjes zalm, ajuin en pijpajuin/bieslook
  • giet hierover tenslotte het eiermengsel 
  • bak de quiche gedurende 40 minuten op de laagste stand in de oven (op een bakplaat, beter geen rooster) bij 180°C
 Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten