voor 1 quiche (24 cm doorsnede):
- 1 vel bladerdeeg (kant en klaar uit de winkel)
- 200 g zalm (ik gebruikte gerookte zalm)
- 1 grote ajuin
- enkele steeltjes pijpajuin of bieslook
- 200 g schijfjes gestoomde aardappelen
- 3 eieren
- 125 ml zure room
- 200 ml melk
- dille, peper, zout, nootmuskaat
- paneermeel
- spoel de aardappelen en snij deze in schijfjes (schil mag er aan blijven)
- stoom deze schijfjes gedurende 20 minuten tot ze beetgaar zijn en laat hierna goed afkoelen
- klop de eieren los met de melk en de zure room
- kruid het eiermengsel naar eigen smaak met peper, zout, nootmuskaat en dille
- snij de ajuin in kleine stukjes, net zoals de pijpajuin of bieslook
- verdeel ook de zalm in kleine stukjes
- bekleed de bakvorm met het vel bladerdeeg, prik hierin gaatjes met een vork en strooi hierover een laagje paneermeel
- bedek vervolgens de bodem met schijfjes aardappel, gevolgd door de stukjes zalm, ajuin en pijpajuin/bieslook
- giet hierover tenslotte het eiermengsel
- bak de quiche gedurende 40 minuten op de laagste stand in de oven (op een bakplaat, beter geen rooster) bij 180°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten