zondag 29 maart 2015

Appelstrudel met veenbessen en brickdeeg

Een gewone appelstrudel, is ook maar gewoon natuurlijk. Vandaar dat ik daarvan al eens graag afwijk. 

Voor een kleine strudel (4-tal personen):
  • 8 vellen brickdeeg
  • 70 g gesmolten boter
  • 50 g suiker + 50 g amandelpoeder (broyage)
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 100 g veenbessen, geweekt in water
  • 200 g appel, in blokjes gesneden (ongeveer 2 grote appels)
  • citroensap
Bereiding:
  • laat de veenbessen weken in koud water
  • schil de appels, snij ze in kleine blokjes en sprenkel hierover wat citroensap
  • leg het eerste vel brickdeeg op een met bloem bestoven handdoek
  • strijk dit vel in met gesmolten boter
  • leg hierop een tweede vel, strijk dit opnieuw in met de gesmolten boter en herhaal dit voor alle vellen
  • meng de suiker met het amandelpoeder en de kaneel en voeg dit mengsel bij de stukjes appel
  • laat de veenbessen even uitlekken op een handdoek en voeg deze ook bij het appelmengsel
  • gebruik dit appelmengsel als vulling voor de strudel door deze in het midden van het brickdeeg te leggen
  • rol het vel deeg op tot een strudel en leg deze met de naad onderaan op een met bakpapier beklede bakplaat
  • bak de strudel gedurende 20 minuten bij 200°C tot deze goudbruin kleurt
Enkel mooie porties snijden, is de grootste moeilijkheid in dit recept. Het ziet er misschien niet uit, maar de smaak lijkt mij het belangrijkste...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten