zondag 1 september 2013

Amandelmelkbrood

Voor 2 broden of 20 kleine broodjes (50 g per stuk)
  • 500 g bloem
  • 300 ml volle melk
  • 75 g amandelpoeder
  • 30 g verse gist
  • enkele draadjes saffraan of een half doosje (niet noodzakelijk)
  • 25 g suiker
  • 1 ei
  • 10 g zout
  • 15 g boter
  • 40 g amandelschilfers (voor de afwerking)
Werkwijze
  1. Breng de melk aan de kook met de amandelpoeder en laat 15 minuten trekken
  2. Laat gedeeltelijk afkoelen en roer af en toe de massa om.
  3. Los de gist, het saffraanpoeder, de suiker en het ei op in de lauwe amandelmelk
  4. Doe hier de bloem bij, vervolgens ook het zout en de boter en kneed tot een soepel deeg (dit is geen vast deeg)
  5. Laat rijzen gedurende 45-60 minuten
  6. Verdeel het deeg in 2 of in 20 stukjes van 50 g en bol op
  7. Laat nog eens rijzen gedurende 30 à 40 minuten
  8. Doreer het deeg met losgeklopt ei en strooi er wat amandelschilfer op
  9. Bak gedurende 30 minuten op 190°C voor grote broden en 15 minuten op 200°C voor kleine bolletjes
  10. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten