Voor 2 broden of 20 kleine broodjes (50 g per stuk)
- 500 g bloem
- 300 ml volle melk
- 75 g amandelpoeder
- 30 g verse gist
- enkele draadjes saffraan of een half doosje (niet noodzakelijk)
- 25 g suiker
- 1 ei
- 10 g zout
- 15 g boter
- 40 g amandelschilfers (voor de afwerking)
- Breng de melk aan de kook met de amandelpoeder en laat 15 minuten trekken
- Laat gedeeltelijk afkoelen en roer af en toe de massa om.
- Los de gist, het saffraanpoeder, de suiker en het ei op in de lauwe amandelmelk
- Doe hier de bloem bij, vervolgens ook het zout en de boter en kneed tot een soepel deeg (dit is geen vast deeg)
- Laat rijzen gedurende 45-60 minuten
- Verdeel het deeg in 2 of in 20 stukjes van 50 g en bol op
- Laat nog eens rijzen gedurende 30 à 40 minuten
- Doreer het deeg met losgeklopt ei en strooi er wat amandelschilfer op
- Bak gedurende 30 minuten op 190°C voor grote broden en 15 minuten op 200°C voor kleine bolletjes
- Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten