Ingrediënten
zanddeeg
- 250 g bloem
- 125 g suiker
- 125 g vaste margarine
- 1 ei
- mespunt bakpoeder
- 5 g vanillesuiker
- 150 g abrikozenconfituur
- 275 g boter
- 330 g suiker
- 10 g vanillesuiker of 1/4 merg van een vanillestok
- 225 g gemalen amandelen
- 3 eieren + 1 dooier (zie pralin)
- 1 dl melk
- 420 g bloem
- mespunt bakpoeder
- 100 g amandelschilfers
- 200 g suiker
- 1 eiwit
zanddeeg
- boter en suiker mengen
- volledig ei toevoegen
- bloem met bakpoeder mengen en aan de massa toevoegen
- alles (kort) kneden tot een samenhangend deeg
- even laten koelen
- uitrollen op 3 mm dikte en in bakvorm leggen
- paar keer inprikken,beetje bloem erover strooien en hiermee de geprikte gaatjes vullen
- bekleden met een dun laagje abrikozenconfituur
- boter vermalsen en mengen met de suiker, vanillemerg/suiker en de amandelen
- vervolgens de eieren + dooier, melk, bloem en bakpoeder toevoegen
- dit beslag spuiten met een spuitzak op de abrikozenconfituur
- verdeel de pralin met de hand (pralin is het mengen van de suiker, het eiwit en de schilfers)
- Bak de taart op 180°C gedurende minimaal 30 minuten (meestal redelijk wat meer)
- bestrooien met bloemsuiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten