maandag 19 augustus 2013

Quiche met prei en zalm

 
Deze quiche werd gemaakt met prei en zalm, maar er zijn duizend-en-één-ingrediënten om een quiche te maken.

Het basisrecept
Deeg
zanddeeg of bladerdeeg

Vulling
  • 5 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 dl (culinaire) room
  • 2 eetlepels bloem
  • '120 g' gruyère kaas (dit kan zeker meer zijn en dit kan ook zeker andere kaas zijn)
Meng dit alles samen en voeg hier andere gewenste ingrediënten aan toe, zoals spekjes, kruiden, zalm, groentjes, overschotjes,...

Samenstelling
Breng op de uitgerolde deeg een laagje paneermeel aan (*), leg hierop de afgekoelde (*) gestoofde groenten (zoals prei, courgette, ...) en overgiet dit alles met het eiermengsel. Zet de quiche onderaan in de oven op een bakplaat (*) en bak gedurende (minimum) 30 minuten op 175°C.

(*) Dit zijn drie tips om de quiche zo 'droog' mogelijk te houden, aangezien een vaak voorkomend probleem is dat de quiche te vochtig is na het bakken en het deeg dan wat papperig overkomt.

Andere ingrediënten
Er is weinig wat niet in een quiche kan, maar hier zijn nog enkele ideeën:
  • zalm en broccoli
  • spekjes en prei
  • zalm en ricotta
  • zalm en spinazie
  • alle soorten kazen: mozzarella, gruyère, kruidenkaas,...
  • andere vissoorten: sardines, ansjovis, ...
  • en zo verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten