-Het basisrecept-
Meng 250 g ricotta met 1 dl room en 3 (kleine) eetlepels suiker. Voeg hier 2 eetlepels fondant chocoladeschilfers en 2 eetlepels gecutterde amandelkoekjes aan toe. Verdeel in vormpjes en zet deze in de diepvries.
Klaar!
-Enkele aanvullingen-
Om het geheel mooi te presenteren kan je gebruiken maken van inox ringen waarbij je op de bodem ook een laagje fijngehakte amandelkoekjes kan leggen.
Daarnaast kan je ook in plaats van amandelkoekjes, speculaas proberen (al dan niet met chocoladeschilfers).
Laat de semifreddo ook eerst wat ontdooien voor je het opdient.
Om te serveren maakt men in het oorspronkelijke recept nog een aardbeiencoulis en worden er verse aardbeien en wat munt bovenop het dessertje gelegd. Maar het is even lekker met andere bosvruchten/rood fruit, evenwel zonder fruit.
En er zijn nog tientallen variaties om te proberen... Veel plezier ermee!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten