woensdag 26 december 2012

Boterkoekjes

Heel gewone, eenvoudige koekjes.

Ingrediënten (voor 40 knapperige koekjes)
*125 g boter
*75 g griessuiker
*4 g vanillesuiker
*2 g zout
*30 g eiwit
*175 g bloem
*25 ml melk
voor de absolute liefhebbers: geconfijt fruit (eikebah! naar mijn hoogst eigen persoonlijke mening)

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de boter luchtig in een kom en voeg daarbij alle suiker en het zout. Wanneer het mengsel luchtig is, dient het eiwit te worden toegevoegd. Vervolgens wordt afwisselend een deel van de gezeefde bloem en een deel van de melk toegevoegd, waarna alles tot een mooie homogene massa wordt gemengd. 
Het beslag wordt in een spuitzak gestort en wordt gespoten in leuke vormpjes op een bakplaat met bakpapier. (Hierna moeten eventueel de hele lekkere stukjes -niet dus- geconfijt fruit op de koekjes worden aangebracht).
Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot ze lichtbruin zijn van kleur.

En klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten