woensdag 19 december 2012

Appelcake met kokosdeklaag of kokostaart met appelen

Een cake met een verfijnde toets.


(2 taarten met een doorsnede van 22 cm)
Voor het maken van de cakedeeg
  • klop (met elektrische kloppertjes/keukenrobot) 150 g boter samen met 200 g griessuiker
  • voeg drie eieren toe (blijf kloppen)
  • zeef 225 g zelfrijzende bloem en voeg deze toe aan het mengsel
  • 6 eetlepels melk aan de massa toevoegen en stevig doorkloppen
  • Stort dit beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm
  • Schil 3 appels en verdeel schijfjes appel dakpansgewijs op het deeg
  • Laat bakken gedurende 15 minuten op 175°C
De deklaag

  • klop 100 g boter wit van kleur met 50 g suiker, waarna ook 1 ei en 100 g kokosmeel (geraspte kokos) wordt toegevoegd
  • Alles goed onder elkaar mengen tot een goed gevormde 'pasta'
  • Haal na 15 minuten de taart uit de oven en verdeel de deklaag in vlokjes (met de hand, jaja lekker prutsen met eten!) over het deeg met de appelschijfjes
  • Laat de taart verder bakken gedurende 20 à 25 minuten 
  • (controle van de cake met een saté-stokje, er mag geen deeg meer aan het stokje kleven!)


1 opmerking: