(2 taarten met een doorsnede van 22 cm)
Voor het maken van de cakedeeg
- klop (met elektrische kloppertjes/keukenrobot) 150 g boter samen met 200 g griessuiker
- voeg drie eieren toe (blijf kloppen)
- zeef 225 g zelfrijzende bloem en voeg deze toe aan het mengsel
- 6 eetlepels melk aan de massa toevoegen en stevig doorkloppen
- Stort dit beslag in een beboterde en bebloemde bakvorm
- Schil 3 appels en verdeel schijfjes appel dakpansgewijs op het deeg
- Laat bakken gedurende 15 minuten op 175°C
- klop 100 g boter wit van kleur met 50 g suiker, waarna ook 1 ei en 100 g kokosmeel (geraspte kokos) wordt toegevoegd
- Alles goed onder elkaar mengen tot een goed gevormde 'pasta'
- Haal na 15 minuten de taart uit de oven en verdeel de deklaag in vlokjes (met de hand, jaja lekker prutsen met eten!) over het deeg met de appelschijfjes
- Laat de taart verder bakken gedurende 20 à 25 minuten
- (controle van de cake met een saté-stokje, er mag geen deeg meer aan het stokje kleven!)
jam jam! daar heb ik een stuk van gehad!
BeantwoordenVerwijderen