zondag 6 mei 2012

Oefening baart kunst

Binnenkort wil ik iemand verrassen met een fruittaart (spannend!) en omdat ik zeker wil zijn dat deze taart niet zal mislukken, was het oefenen geblazen.

Stap 1: Maken van het deeg, genaamd gerezen vetdeeg, er wordt niet gekeken op een grammetje boter

Stap 2: Echte banketbakkersroom koken, zeer lastig om daar af te blijven!

Banketbakkersroom, pasteiroom, crème, ...
Stap 3: Het deeg uitrollen en de warme crème erin gieten

Klaar voor de oven!
En wat gedaan met de overschot aan deeg? Daar maken we toch gewoon kleine fruittaartjes van?!

Stap 4: 30 minuten genieten van de heerlijke geur, waarna het volgende resultaat uit de oven kwam:



Laat ons zeggen dat het nu nog moeilijker wordt om er af te blijven!




Stap 5: Afkoelen (afblijven is de boodschap, maar dat ruikt zo lekker!)

Stap 6: Er een fruittaart van maken... deze keer met KIWI en BANAAN

Stap 7: Prutsen met fruit doe je als volgt: je snijdt het fruit in stukjes en legt het in een zo creatief mogelijke positie.

Stap 8: TADAAAAAAA!! Het finale resultaat!

De fruittaart is goed gelukt, alleen het decoratieve kan nog beter (heb last van een kleine afwijking naar rechts).

Ja, aan de symmetrie en schikking dient nog gewerkt te worden.



Van overschotjes tot best gelukt... de mini-taartjes/bloempjes vind ik persoonlijk het meest geslaagd!
Zie hoe schattig!
Stap 9: Missie geslaagd! Nu enkel de persoon in kwestie zijn/haar lievelingsfruit ontfutselen... Je weet wat je te wachten staat als ik je één dezer naar je lievelingsfruit vraag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten