donderdag 17 mei 2012

Amandelbroodjes

Het recept van notenbrood was bij de hand, de amandelen in de winkel stonden in promotie. Daar zag ik een perfecte combinatie!

Zelf proberen?

Rooster 80 g amandelen zonder vetstof.


Maak een brooddeeg aan de hand van een fontein met:
  • 400 g bloem (200 g tarwebloem en 200 g meergranenbloem)
  • 30 g verse gist
  • 240 g water
  • 1 eetlepel margarine
  • 5 g zout (in het originele recept staat 15 g, persoonlijk werd dat als teveel bevonden)
  • een hoeveelheid amandelpoeder, naar keuze
  • eventueel een halve koffielepel verbeteraar
de fontein
Laat de deegbol 10 minuten rijzen (langer is toegestaan) (voorijs)
Versteek de gehakte noten in het deeg (gelijkmatig verdelen)
Laat rijzen gedurende minimum 40 minuten (tot het deeg verdubbeld is in volume) (bolrijs)
Sla het deeg door en verdeel in stukjes van 60 g
Bol de deegstukjes op 


Laat rijzen (narijs) gedurende 40 minuten
Doreer de broodjes met een losgeklopt ei en bestrooi met amandelschilfertjes
Bakken op 200°C voor ongeveer 20 minuutjes

Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten