Voor 1 cake:
- 4 eieren
- 200 g boter
- 150 g kristalsuiker
- 50 g vanillesuiker
- 200 g bloem
- 200 g amandelpoeder
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 dl melk
- 1 vanillestok
- 40 g cacaopoeder
- 125 g pure chocolade
- meng de boter met de kristalsuiker en de dooiers tot een glad geheel
- breng de melk aan de kook met een overlangs gesneden vanilestok
- breng al roerend de melk voorzichtig over in het botermengsel
- voeg hierbij het bakpoeder, de bloem en het amandelpoeder
- klop de eiwitten stijf en spatel deze tenslotte onder het geheel
- stort 2/3 van het beslag uit in een beboterde en bebloemde cakevorm
- voeg bij de resterende hoeveelheid beslag de cacaopoeder en de chocolade (niet gesmolten)
- giet tenslotte het bruinkleurige beslag ook in de cakevorm (je kan ook gebruik maken van een spuitzak om het beslag echt mooi te doseren), meng een beetje zodat het een mooie marmering oplevert
- bak de cake ongeveer 60 minuten bij 160 °C, controleer zeker op de gaarheid maar door de gesmolten chocolade zal dit gedeelte altijd een beetje nat blijven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten