zondag 21 februari 2016

Kaastaart met kastanje

Om eens iets nieuw te proberen, een andere smaak. Resultaat: een kaastaart voor de liefhebbers, eentje die je moet lusten, eentje die wat afsmaakt.

Voor één taart (24 cm doorsnede):
kruimeldeeg
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 125 g boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 suiker
vulling
  • 500 g mascarpone
  • 300 g kastanjepuree
  • 50 g vanillesuiker
  • 150 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 50 g bloem
  • 50 g melk 
Bereiding
kruimeldeeg
  • klop de boter zacht met de suiker, voeg hierbij het ei en vervolgens bloem met het bakpoeder
  • kneed alles tot een samenhangend deeg
  • laat het deeg even opstijven in de diepvries
  • rol het deeg uit (± 5 mm) en bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
vulling
  • klop de eieren los met de suiker 
  • voeg hierbij de mascarpone en roer het geheel glad
  • doe hetzelfde voor de kastanjepuree 
  • meng tenslotte de melk en de bloem door het mengsel
  • stort het geheel op het kruimeldeeg
  • bak de taart gedurende 45 minuten bij 180 °C in een voorverwarmde oven 
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten