Voor één taart (24 cm doorsnede):
kruimeldeeg
- 250 g bloem
- 1 ei
- 125 g boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 90 suiker
- 500 g mascarpone
- 300 g kastanjepuree
- 50 g vanillesuiker
- 150 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 50 g melk
kruimeldeeg
- klop de boter zacht met de suiker, voeg hierbij het ei en vervolgens bloem met het bakpoeder
- kneed alles tot een samenhangend deeg
- laat het deeg even opstijven in de diepvries
- rol het deeg uit (± 5 mm) en bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
- klop de eieren los met de suiker
- voeg hierbij de mascarpone en roer het geheel glad
- doe hetzelfde voor de kastanjepuree
- meng tenslotte de melk en de bloem door het mengsel
- stort het geheel op het kruimeldeeg
- bak de taart gedurende 45 minuten bij 180 °C in een voorverwarmde oven
Geen opmerkingen:
Een reactie posten