voor ongeveer 6 personen:
- 1 volledig ei
- 2 eidooiers
- 350 g slagroom
- 75 g suiker
- 50 g fijngehakte stukjes melkchocolade (fondant kan ook)
- 50 g fijngehakte pistachenoten (eventueel geroosterd)
- 1 theelepel speculaaskruiden*
-1 theelepel gemalen kardemom
-1 theelepel gemalen kruidnagel
-1 theelepel gemalen gember
-1 theelepel witte peper
-2 theelepels gemalen nootmuskaat
-6 theelepels kaneel
Dit is een eigen combinatie. Ik heb vooral gemengd en geproefd tot mijn smaakpapillen vonden dat het mengsel voldeed.
Bereiding:
- Verwarm het ei en de dooiers, samen met de suiker in een pan (mag niet koken! tot ± 85°C)
- Klop het mengsel koud met behulp van keukenrobot of elektrische kloppers, het volume zal verdubbelen en witter worden. Er wordt een lintbeslag bekomen
- Spatel de chocolade en pistache stukjes alsook de kruiden onder het beslag
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit onder het geheel
- Stort het beslag uit in de gewenste vorm (of met een spuitzak) en zet dit afgedekt in de diepvries
- Laat een half uur ontdooien alvorens te serveren
- Afwerken kan met een beetje verkruimelde speculaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten