voor 1 taart (20 cm doorsnede):
kruimeldeeg
- 125 g margarine
- 125 g kristalsuiker
- 1 ei
- 250 g bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 40 g vanillesuiker + 100 g kristalsuiker + scheut water
- 70 g boter
- 100 g donker bruine suiker (type casonnade)
- 2 losgeklopte eieren
- 150 - 200 g pecannoten
deeg
- maak een kruimeldeeg door alle ingrediënten te mengen en te kneden tot een samenhangend deeg
- laat het deeg even afkoelen in de diepvries
- rol het deeg uit en bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
- snij het overtollige deeg weg
- bak het deeg blind voor, met behulp van bakparels of droge erwten, gedurende 10 minuten bij 200 °C en 5 minuten zonder bakbonen bij 180 °C
- maak een karamelsiroop door de kristal- en vanillesuiker op te warmen met een scheutje water tot een lichtbruine kleur wordt bekomen
- haal de siroop van het vuur en laat hierin de boter smelten
- roer ook de donker bruine suiker door de massa en tot slot de losgeklopte eieren, zodat een donker bruin, vloeibare en egale massa wordt bekomen
- giet de vulling op de voorgebakken taartbodem
- verdeel hierover de pecannoten
- bak de taart gedurende 30 minuten bij 180 °C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten