dinsdag 29 juli 2014

kaneel-notenbolletjes

Een koekje voor bij de koffie of een snel tussendoortje. Maar opgepast, want de kaneel overheerst snel... Daarom paste ik het recept een klein beetje aan.

Voor 20 stuks:
  • 113 g boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1/4 koffielepel nootmuskaatpoeder
  • een mespuntje zout
  • 30 g walnoten (of andere noten naar keuze)
  • 1 eetlepel kaneel + 1,5 eetlepels kristalsuiker
Bereiding:
  • meng de boter met de suikers, voeg hierbij het ei alsook het bakpoeder, de bloem, de nootmuskaat en het zout
  • meng tot een homogeen deeg
  • hak de noten fijn en voeg deze ook bij het mengsel
  • laat deze massa even opstijven in de diepvries (10tal minuutjes)
  • voeg het kaneel bij de suiker
  • neem wat deeg, rol dit op tot een bolletje en laat ze kort door de kaneelsuiker gaan (niet alle zijden dienen bedekt te zijn)
  • leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op voldoende afstand van elkaar
  • bak de bolletjes op 190°C gedurende 10-12 minuten
  • laat ze eerst even afkoelen alvorens ze te verwijderen van de bakplaat en over te brengen op een roostertje
 Geniet van een lekker tasje koffie met een kaneelbolletje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten