Voor 20 stuks:
- 113 g boter
- 50 g kristalsuiker
- 20 g vanillesuiker
- 1 ei
- 200 g bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1/4 koffielepel nootmuskaatpoeder
- een mespuntje zout
- 30 g walnoten (of andere noten naar keuze)
- 1 eetlepel kaneel + 1,5 eetlepels kristalsuiker
- meng de boter met de suikers, voeg hierbij het ei alsook het bakpoeder, de bloem, de nootmuskaat en het zout
- meng tot een homogeen deeg
- hak de noten fijn en voeg deze ook bij het mengsel
- laat deze massa even opstijven in de diepvries (10tal minuutjes)
- voeg het kaneel bij de suiker
- neem wat deeg, rol dit op tot een bolletje en laat ze kort door de kaneelsuiker gaan (niet alle zijden dienen bedekt te zijn)
- leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, op voldoende afstand van elkaar
- bak de bolletjes op 190°C gedurende 10-12 minuten
- laat ze eerst even afkoelen alvorens ze te verwijderen van de bakplaat en over te brengen op een roostertje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten