maandag 7 juli 2014

appelkruimelcake

Een combinatie van cake en crumble, helemaal niet moeilijk om te maken en een geslaagd resultaat. Meer moet dat niet zijn.

Voor een 12-tal porties (zodat de twaalfde man in een voetbalploeg er ook iets aan heeft): 
Cake
  • 125 g boter
  • 2 grote appels (liefst niet te melig) in blokjes gesneden + wat citroensap eroverheen gesprenkeld
  • 125 g bastard/kristal suiker
  • enkele druppels vanillearoma (1 theelepel)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
Crumble
  • 40 g fijngehakte amandelen
  • 40 g bloem
  • 40 g rietsuiker
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 30 g gesmolten boter
En mengen maar:
Cake
  • klop de boter samen met de suiker en het vanillearoma luchtig
  • voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe tijdens het mengen
  • spatel de bloem door het beslag en meng goed
  • voeg tenslotte de appels toe en stort het beslag uit in een lage, met bakpapier beklede bakvorm
Crumble
  • meng alle ingrediënten tot een kneedbare massa
  • verdeel deze massa over het beslag
  • bak de cake gedurende 45 minuten op 180°C tot een goudbruin en stevig geheel
 Je kan de cake zowel warm als koud serveren. Dat smaakt toch he?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten