Voor een 12-tal porties (zodat de twaalfde man in een voetbalploeg er ook iets aan heeft):
Cake
- 125 g boter
- 2 grote appels (liefst niet te melig) in blokjes gesneden + wat citroensap eroverheen gesprenkeld
- 125 g bastard/kristal suiker
- enkele druppels vanillearoma (1 theelepel)
- 2 losgeklopte eieren
- 150 g zelfrijzende bloem
- 40 g fijngehakte amandelen
- 40 g bloem
- 40 g rietsuiker
- 1/2 koffielepel kaneel
- 30 g gesmolten boter
Cake
- klop de boter samen met de suiker en het vanillearoma luchtig
- voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe tijdens het mengen
- spatel de bloem door het beslag en meng goed
- voeg tenslotte de appels toe en stort het beslag uit in een lage, met bakpapier beklede bakvorm
- meng alle ingrediënten tot een kneedbare massa
- verdeel deze massa over het beslag
- bak de cake gedurende 45 minuten op 180°C tot een goudbruin en stevig geheel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten