zaterdag 28 juni 2014

Fruittaart (met recept)

Ik heb er al verschillende gemaakt, maar nog nooit het volledige recept op deze blog gezet. Vandaar...

Voor 1 taart (24 cm):
Zanddeeg
  • 125 g margarine
  • 125 g kristalsuiker
  • 10 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 g patisseriebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
Banketbakkersroom
  • 1 l melk
  • 1/2 vanillestok
  • 3 eieren (150 g)
  • 190 g suiker
  • 60 g maïzena
Afwerking
  • abrikozenconfituur
  • fruit (veel fruit)
Bereiding:
Zanddeeg (het handigste in een keukenrobot, kneden op het werkblad ook mogelijk)
  • meng de suikers en de boter
  • voeg het ei toe
  • breng de bloem en het bakpoeder bij het geheel
  • kneed tot een samenhangend geheel
  • laat het deeg even opstijven in de koelkast/diepvriezer
  • rol het deeg uit met een beetje bloem op het werkblad tot 0,5 cm dikte
  • bekleed een beboterde en bebloemde taartvorm met het vel deeg
  • snijd de randjes voldoende bij en vul de gaatjes met de overschot aan deeg
Banketbakkersroom
  • breng de melk aan de kook samen met de doorgesneden vanillestok
  • meng in een aparte (grote) kom de eieren met de suiker, een scheutje melk en de maïzena (zorg dat er geen klontertjes in het mengsel aanwezig zijn)
  • wanneer de melk kookt, giet je dit door een zeef bij het eiermengsel in de kom
  • roer even en giet het mengsel terug in de kookpot en zet deze weer op het vuur
  • blijf roeren totdat de gewenste dikte wordt bekomen
  • stort de pudding op de zanddeeg in de taartvorm
  • bak de taart gedurende 30 minuten op 180°C (er kunnen bruine plekken op de pudding komen door het bakken, dit is geen probleem)
  • laat voldoende afkoelen!
Afwerking
  • strijk eerst een laagje abrikozenconfituur 
  • versnijd het gewenste fruit en decoreer hiermee de taart
  • doe een paar lepels abrikozenconfituur in een pannetje met een scheutje water en laat dit smelten en wat opkoken
  • bestrijk het fruit met de afdekgelei (zo blijft het fruit langer mooi)
Deze taart maak ik het liefste, aangezien je ongelooflijk veel kan variëren... Hier is nog een voorbeeld:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten