woensdag 18 juni 2014

Bosbessencake met passievruchtensiroop

Ik vond dat wel een interessante combinatie en achteraf gezien, meer dan geslaagd. Wel iets zoeter maar zeer smeuïg en ook gezond, met al dat fruit...

Ingrediënten voor 9 stukjes:
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 175 g lichtbruine bastardsuiker
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 90 ml melk
  • 175 g bosbessen  (of een beetje meer)
  • zeste van 1 citroen (dit heb ik er niet ingedaan, enkel wat citroensap)
  • 4 rijpe passievruchten
  • 115 g bloemsuiker
Bereidingswijze:
  • Klop de boter glad, meng hierbij de suiker en de eieren tot een luchtig beslag
  • Spatel hieronder de bloem
  • Roer de melk, (de zeste) en de bosbessen doorheen het mengsel
  • Stort het beslag uit in een met bakpapier beklede bakvorm (de handigste vorm is vierkant/rechthoek)
  • Bak de cake op 190°C gedurende 25-30 minuten
  • Maak ondertussen een siroop door het vruchtvlees uit de passievruchten te lepelen en deze op een laag vuurtje op te warmen met de bloemsuiker tot alle suiker gesmolten is. In het oorspronkelijke recept werden de pitjes vooraf verwijderd met een zeef, maar ik vond dit niet nodig.
  • Doorprik de cake die net uit de oven komt met een vork en giet hierover de warme siroop
  • Laat de cake afkoelen in de bakvorm, alvorens te ontvormen
Lekker he?! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten