dinsdag 20 mei 2014

Trio van bosvruchten, mascarpone en witte chocolade

Een zomers dessertje en voor diegene die echt willen bakken, je kan de koekjes zelf maken (maar dat heb ik nu niet gedaan)
Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 450 g diepgevroren gemengde bosvruchten
  • 250 g mascarpone
  • 200 g suiker
  • 10 droge koekjes
  • 2 eieren
  • 1/2 vanillestok
  • 1/2 limoen
  • witte chocolade
Bereiding:
  • Verwarm het (nog diepgevroren) fruit op een matig vuur, voeg hierbij de helft van de suiker en het sap van een halve limoen
  • Laat 10 minuten opwarmen en sudderen
  • Zeef het verwarmde fruit en vang het sap op, laat beiden afkoelen
  • De resterende suiker samenvoegen met de 2 dooiers en tot een ruban kloppen (witte, schuimige massa)
  • Voeg hierbij de mascarpone alsook het merg van de vanillestok en klop tot een glad mengsel
  •  Klop de eiwitten stijf en spatel deze onder het mascarponemengsel
  • Schep in elk glas een laagje rood fruit, daarbovenop een laag mascarponemousse gevolgd door een laagje verbrokkelde koekjes en wat vruchtensap en tot slotte wat geraspte witte chocolade
  • Herhaal deze laagjes nogmaals en eindig met een laagje mascarponemousse en witte chocolade
Probeer hier maar eens af te blijven als het nog staat af te koelen in de koelkast...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten