Ingrediënten (voor 4 personen):
- 450 g diepgevroren gemengde bosvruchten
- 250 g mascarpone
- 200 g suiker
- 10 droge koekjes
- 2 eieren
- 1/2 vanillestok
- 1/2 limoen
- witte chocolade
- Verwarm het (nog diepgevroren) fruit op een matig vuur, voeg hierbij de helft van de suiker en het sap van een halve limoen
- Laat 10 minuten opwarmen en sudderen
- Zeef het verwarmde fruit en vang het sap op, laat beiden afkoelen
- De resterende suiker samenvoegen met de 2 dooiers en tot een ruban kloppen (witte, schuimige massa)
- Voeg hierbij de mascarpone alsook het merg van de vanillestok en klop tot een glad mengsel
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze onder het mascarponemengsel
- Schep in elk glas een laagje rood fruit, daarbovenop een laag mascarponemousse gevolgd door een laagje verbrokkelde koekjes en wat vruchtensap en tot slotte wat geraspte witte chocolade
- Herhaal deze laagjes nogmaals en eindig met een laagje mascarponemousse en witte chocolade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten