Ingrediënten (12 broodjes):
- 250 g muesli (met gedroogd fruit, als dit met rozijnen is, week deze dan zeker eerst in water!)
- 30 g verse gist
- 100 g witte bloem
- 200 g volkorenbloem (*)
- 50 g roggevolkorenbloem (*)
- 50 g boekweitbloem (*)
- 300 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels honing/dadelstroop
- 2 eetlepels olie
- 5 g zout
De bereiding gaat als volgt:
- Warm de melk even op en los hierin de honing of dadelstroop op. Laat lauw worden.
- Meng de bloemsoorten en verkruimel hierin de gist.
- Voeg hierbij de melk en meng voldoende.
- Voeg het zout en de olie toe aan het mengsel en kneed dit tot een homogeen, iets plakkeriger deeg.
- Wanneer het deeg gekneed is, wordt de muesli toegevoegd (waarvan de rozijnen zeker dienen geweekt te zijn!).
- Het deeg mag nu zeker niet te plakkerig zijn, voeg desnoods nog een lepel bloem toe.
- Laat het geheel minstens 1,5 uur rijzen (mag tot 3 uur rijzen).
- Sla het deeg door en rol het uit tot een grote rechthoek (1 cm dikte).
- Snij hiervan 12 kleinere rechthoekjes.
- Laat de broodjes nogmaals rijzen (1 uur).
- Strijk de broodjes in met wat water en strooi hierover nog wat muesli.
- Bak de broodjes gedurende 20 minuten bij 200°C (met een potje water in de oven).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten