zondag 13 april 2014

matzes

Een matse is een plat, niet gerezen brood met een Joodse achtergrond. Het is te vergelijken met een grote cracker, is krokant en wordt gegeten met bijvoorbeeld confituur, suiker, kaas of iets dergelijks van beleg. Het is neutraal van smaak en een erg eenvoudig recept, maar toch de moeite om eens te proberen vond ik.
ik had een kleine 20 matzes van 30 g per stuk (alsook met een kleinere diameter)
Voor 10 matzes van 50 g:
  • 320 g tarwebloem
  • 180 g water
Bereiding:
  • mengen van de ingrediënten tot een homogene massa
  • zo'n 6 minuten stevig kneden
  • deeg verdelen in 10 porties van 50 g en hiervan bolletjes maken
  • enkele minuten laten rusten
  • uitrollen tot enkele millimeters dikte met een diameter van 15 cm
  • op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en voldoende inprikken met een vork
  • bakken in een voorverwarmde oven van 240°C gedurende 10-12 minuten tot ze licht bruin kleuren
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten