zondag 3 februari 2013

Sandwiches

Stapsgewijs sandwichen maken doe je zo:

Vind eerst onderstaande ingrediënten in je koelkast, bergruimte of keuken:
  • 435 g (tarwe)bloem
  • (eventueel) 2,5 g verbeteraar
  • 35 g suiker
  • 1 ei
  • 170 g water
  • 35 g (verse) gist
  • 50 g margarine
  • 8 g zout
Maak vervolgens een gistdeeg, te beginnen met een fontein. Hiermee wordt het volgende bedoeld (geïllustreerd op de foto):
Maak een kuiltje in de bloem (+verbeteraar), doe hierin het water, de verse gist en het ei. Aan de buitenzijde van deze fontein, leg je het zout en de suiker, alsook de boter.

Meng en kneed dit alles van binnen naar buiten uit tot een soepel, maar wat plakkerig deeg. Leg de deegbol op een vlakke ondergrond, dek deze af met een handdoek en plastiekfolie en laat gedurende 40 tot 60 minuten rijzen (voorrijs).

Sla vervolgens het deeg door, door korte bewerkingen en verdeel in deegbolletjes van 55 à 60 g. Bol de deegbolletjes op (spanning op het deeg zetten) en laat de bolletjes 5 tot 10 minuten rusten.

Geef ze een sandwichvorm door de uiteinden wat uit te rollen met behulp van de duimen en muis van de hand. Laat ze hierna voor een tweede maal rijzen (narijs) gedurende 40 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat.
.Doreer de sandwichen met een losgeklopt ei net voor de ze oven ingaan en bak ze 7 à 8 minuten op 230°C
Blinken doen ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten