Men neme 250 g boter, 300 g patisseriebloem, 2 stevig appels, 5 eieren, 100 g suiker, 100 g honing, 1 koffielepel bakpoeder, een snuifje kaneelpoeder en een snuifje zout. (In het oorspronkelijke recept wordt er ook nog 1 vanillestok toegevoegd, maar ik vond dat geen meerwaarde hebben)
Meng de boter glad in een mengkom (dit is gemakkelijk met een keukenrobot of elektrische kloppertjes). Voeg de suiker en de honing toe (eventueel hier ook de vanillestok). Meng hierna één voor één de vijf eieren onder het beslag. Vervolgens worden de (gezeefde) bloem, bakpoeder, zout en kaneelpoeder aan het mengsel toegevoegd waarna een egaal beslag dient verkregen te worden.
Snij het vruchtvlees van de appel in kwarten en daarna in 12 gelijke blokjes, verdeel deze onder het beslag. Stort het beslag in een ingevet bakblik en bak de cake op 180°C gedurende één uur (afhankelijk van de oven en het volume van de cake, te controleren met het alom bekende satéstokje).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten