Kaastaart met krieken is beter bekend... Maar geen persoonlijke favoriet. Een alternatief - met speculaas en appel - wou ik graag eens proberen. Dit is het resultaat:
lekker zwaar! |
zanddeeg
- 250 g bloem
- 125 g suiker
- 125 g margarine
- 1 ei
- 1 koffielepel vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 375 g platte kaas
- 3 dooiers
- 150 g suiker
- 60 g maïzena
- 38 g amandelpoeder
- 3 eiwitten + 38 g suiker
- 1,8 dl melk
- enkele eetlepels speculaaskruimels
- 2 grote appelen
- Maak een zanddeeg en rol uit tot 2 mm dikte, bekleed hiermee een beboterde en bebloemde bakvorm
- bestrooi het deeg met een laagje speculaas
- Meng de platte kaas met de dooiers
- Maak een droog mengsel van de suiker, maïzena en amandelpoeder
- Voeg dit toe bij de kaas
- Klop de eiwitten op met 38 g suiker
- Voeg de melk en de eiwitten toe aan het kaasmengsel
- Snij de appelen, bak en karameliseer deze even op het vuur (laat even afkoelen)
- Breng de appelen op het laagje speculaas in de bakvorm
- Giet het kaasmengsel over de appelen
- Bak 15 minuten op 220°C, 10 minuten op 200°C en ongeveer nog 30 minuten op 180°C
- Laat de taart goed afkoelen alvorens te ontvormen (!)
Deze week geen kaas meer voor mij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten