dinsdag 9 juli 2013

Spekbroodjes

Een specialer broodje, dat ongeveer evenveel moeite vraagt als een gewoon broodje.

voor 16 kleine broodjes:
  • 300 g tarwebloem
  • 160 g water
  • 18 g verse gist
  • 10 g boter
  • eventueel 1 koffielepel verbeteraar
  • 5 g zout
  • 150 g gerookt spek
  • 10 g mosterd
Eerst wordt er een gistdeeg gemaakt. Laat deze deeg 40 - 60 minuten rijzen en sla door. Snij ondertussen het spek in kleine stukjes en meng de mosterd hieronder. Wanneer het deeg is doorgeslaan, wordt het spekmengsel toegevoegd aan het deeg (dmv versteken). Hierna worden deegbolletjes van 40 g afgewogen en opgebold. Het is belangrijk dat er zo weinig mogelijk spek aan de buitenzijde van het deegbolletje zit (dit zou kunnen verbranden tijdens het bakken). Laat de bolletjes narijzen gedurende 40 minuten, maak ze licht vochtig en bestrooi met wat bloem. Vervolgens worden ze gebakken op 220°C gedurende 10 minuten.

Deze broodjes zijn zeer lekker bij soep, maar ook bij een bbq of bij een kaasschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten