dinsdag 8 januari 2013

Pizzabroodjes

Dit recept kent slechts 2 onderdelen: het brooddeeg (gemaakt uit 400g bloem, 20g gist, 1 dooier en 200 g water) en 'spaghettisaus'  (dat kan naar eigen smaak en goesting, hier volgt een voorbeeldingrediëntenlijst: 1 ui, 1 teentje look, een rode paprika, 100g gehakt, 100g gepelde tomaten, 1 koffielepel tomatenpuree en wat kruiden).

Wanneer de deegstukjes (80 g deeg per broodje) helemaal zijn gerezen en voorzien zijn van een sandwichvorm , worden deze overlangs gesneden met een scherp (!) mes. De saus wordt verdeeld onder de broodjes, een goede eetlepel per broodje. Laat hierna de broodjes nog een beetje rijzen, doreer met een ei, bestrooi met wat kaas en bak de broodjes gedurende 25 minuten op 200°C.

En wacht vooral niet te lang om ze op te eten, warm zijn ze het lekkerste!

met dank aan m'n groottante voor het retroservies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten