zaterdag 18 augustus 2012

Te warm om te bakken

Bij deze zomerse temperaturen is het niet aan te raden om te beginnen bakken. Vaak hebben de degen en vullingen ook last van de warmte! Vandaar een eenvoudig en snel dessertje, dat geen oven gezien hoeft te hebben: tiramisu met advocaat en speculoos.

Wat heb je nodig?
  • 90 g suiker
  • 6 eieren
  • 500 g mascarpone
  • ongeveer 4 eetlepels advocaat (al naargelang de persoonlijke voorkeur)
  • een kleine tas straffe koffie
  • speculoos 
Hoe te bereiden?
  • voeg de suiker bij de eierdooiers
  • de mascarpone wordt toegevoegd en gladgeroerd
  • daarna wordt de advocaat toegevoegd, naar eigen voorkeur
  • de eiwitten worden stijfgeklopt en onder het beslag gespateld, de 'crème' is nu klaar!
  • brokkel wat speculoos op de bodem van een kommetje/potje/coupe/... 
  • giet een scheutje koffie over de speculoos (maar zorg dat de speculoos nog een beetje knapperig blijft, dus niet teveel koffie!)
  • giet het beslag over dit bodempje en werk af met een beetje verkruimelde speculoos
  • zet dit dessertje enkele uurtjes in de koelkast, zodat deze een beetje kunnen opstijven
Hoe ziet het resultaat eruit?

Ongeveer zo:  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten