Het recept van de originele tiramisu (waarvan onderstaande afbeelding een scan is) ziet er een beetje afgeleefd en oud uit. Dat is te danken aan het grote succes!
Het eerste laagje bestaat uit in koffie met amaretto gedrenkte lange vingers, vervolgens wordt er een laag beslag over gegoten en mooi verdeeld.
De volgende laag bestaat weer uit lange vingers, maar gerangschikt in de tegengestelde richting van de vorige laag. Waarna het geheel weer wordt bedekt met een laag beslag.
Om af te werken kan je gebruik maken van cacao (zoals het oorspronkelijk zou moeten), maar hier zijn we grote voorstanders van 'muizenstrontjes' (hagelslag voor de niet-wetenden).
In het recept wordt ook vermeld dat de tiramisu 1 nacht in de koelkast moet doorbrengen. Proefondervindelijk is hier ondervonden dat de tiramisu dan nog veel te lopend is. De oplossing: het geheel in de diepvries! (en dat kan zolang je maar wenst - met als voordeel dat je dit dessert zoveel op voorhand kan maken als je wil!)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten