vrijdag 27 januari 2017

sinaasappelricottamousse met kletskoppen

Een romig dessert met een lekker krokantje.
ricottamousse
ingrediënten (6 tal porties):
  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 250 g ricotta
  • 2 blaadjes gelatine (± 12 g)
  • 1 sinaasappel
bereiding:
  • week de gelatineblaadjes in koud water
  • klop de eieren samen met het suiker tot een ruban (wit lint beslag)
  • warm het sap van de sinaasappel licht op en smelt hierin de gelatine
  • voeg dit sinaasappelsap, samen met zeste (naar smaak) bij de losgeklopte ricotta 
  • voeg de sinaasappelricotta bij de ruban
  • verdeel de mousse in verschillende porties en laat enkele uren opstijven in de koelkast
kletskoppen
ingrediënten (± 25 stuks):
  • 90 g donkere suiker (cassonade)
  • scheutje water
  • 30 g boter (kamertemperatuur)
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g bloem
bereiding:
  • meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder tot een homogeen mengsel
  • voeg hierbij een scheutje water
  • meng de boter onder het geheel tot een homogeen deeg
  • gebruik een grote mespunt aan deeg en smeer dit zo dun mogelijk uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • zorg dat de verschillende koekjes voldoende ver van elkaar op het bakpapier worden aangebracht!
  • bak gedurende 5 minuten (zorg dat ze niet te bruin worden) in een voorverwarmende oven op 180 °C
  • laat de koekjes eerst afkoelen op het bakpapier op een rooster, daarna kunnen ze eventueel worden gekruld
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten